here's to teenage memories, mitt 2014!

Sista dagarna på året och man går bara och väntar på att det ska bli ett nytt år. Vet inte varför det spelar så stor roll, det är ju bara en 4:a som byts ut till en 5:a. Men det är ju något med ett nytt år som gör mig ganska exalterad. Väldigt nervös också om jag ska vara ärlig. Det kommande året så ska jag ta studenten och som så många andra har jag ingen aning om vad jag ska göra, vart kommer jag sitta på nyår om ett år?
 

Innan jag ger mig själv för mycket ångest så byter vi ämne. Tillbakablickar från året, låter inte det kul?  '
 
Januari
 
Det första förändringen jag gjorde var ju här på bloggen, nämligen designen! Andra förändringer kom snabbt efter...
 
Så det här året har jag testat lite olika hårfärger; blond, rosa, blå/lila, lila, grön/blå.. glömmer jag någon? Rosa var lätt min favorit, ska jag gå tillbaka till de??
 
 
Februari var lätt en av de bästa månaderna i mitt liv. Jag träffade de som betyder allra mest för mig, All Time low duuh, flera gånger och jag fick höra låtar som Vegas och Stay awake live. (lol jag veeet att man höra mig gråta i videon.
 
 
 
 
Mars var också rätt bra. Efter att ha lyssnat  på you me at six i måånga år fick jag äntligen se och träffa dom! Sen var jag i Dubai och hälsade på Josefine vilket och var den bästa julklappen jag någonsin  fått.
 
 
 
 
 
April och Maj hände det inte så mycket i. Väntade på sommaren och latade mig typ. Juni kom äntligen sommarlovet och det örjade vi med sthlm och one direction! Sen fortsätte sommaren snabbt och det mesta jag gjorde var att jobba. Får ju inte glömma att nämna MyBurger tävlingen jag var med i lolll..
 
 
Augusti var ju också typ det fetaste någonsin. Som ingen antagligen missat åkte ju jag och Fanny till England för att gå på Reading Festival. Hade helt sjukt kul, såg sååå många band jag älskar och åt massa godis.
 
 
 
 
Ärligt talat kommer inte ihåg vad jag gjorde i Spetember. Vet att vi fikade myyyycket. Oktober fick jag min kära allergiska reaktion lmao.
 
 
November var jag i Stockholm två gånger. First med klassen och andra gången med Fannsan för att se TBS. Vilket var en feeeeeet spelning.
 
 
December var också rätt fett. Fick se älskade bästa Tonight Alive. (med fannsan chocker) Åh, den kvällen alltså ♥♥ Betyddde varkligen allt att få träffa dom. 
 
 
 
 
 
Sååå.. Året har haft sina motgångar men som det här inlägget visar, många bra saker också. Tills 2015 ☺
 
 

I guess maybe one day I'll be yours forever

Yoo. Gick ut igår även fast jag var sjuk men ångrar mig inte alls, hade så sjukt roligt! Att jag är sängliggande nu är väl något jag kan ta. Binge tittar på olika serier och dricker té typ. Jag gjorde ett halvhjärtat försök imorse att göra bagels.... gick väl sådär. Missformade, brandvarnare som pep och eeh ja ni ser ju, inte så snygga 
 
 

bäst musik

Jesus kristus vad svårt att bara skriva om några favoritalbum... Så jag sammanfattar flera här istället lol
 
 
 
 
 moose blood // i'll keep you in mind from time to time
Okej 2014 var året jag upptäckte Moose Blood och jag tror mitt liv är förändrat. Wow det här albumet är nog det mest genialiska efter något av Jimmy's album. Så gillar ni emo/punk/vad man nu kallar det, this is it.
 
 
 
och hät har vi albumen jag inte orkar skriva om men är minst lika bra ändå.
 

knuckle puck // real friends // state champs
 
 

modern baseball // taking back sunday // royal blood
 
 

frnk iero collaboration // new found glory // issues
 
 
Så, dom här albumen stod verkligen ut för mig. Har jag glömt något as viktigt album??
 

omg look at that face, u look like my next mistake

Åh äntligen är jul typ över. Runt den här tiden känns det verkligen som det bara finns två sorters folk - folk som gillar jul och folk som inte gillar jul. Gissa vilken typ jag är lol. Julafton liknade de flesta andra julaftorna massa mat, paket och mer mat. Juldagen spenderades hemma hos farmor med släkten som den alltid brukar. Jag var där någon timme innan jag åkte till Emma och träffade dom saknade kompisarna. 
 
Igår hade jag huvudvärk hela dagen, trodde bara jag var bakis men idag mår jag ännu mer skit så har väl lyckats blivit förkyld. Tråkigt, har inte varit sjuk på jätte länge och så blir jag det när det är lov. Peace out
 
 
 
 

Bästa albumen från 2014 2/?

Okej nästa album jag bara måste dela med mig av är LOWER THAN ATLANTIS. Vet inte varför jag skrev det i caps llol. Jag kan tycka att de är tråkigt när band döper sina album till sina bandnamn, men det här albumet är så sjukt bra så jag bryr mig inte. Emily är typ den mest catchy låten jag hört utan att faktiskt störa mig på det och Here We Go var den bästa låten jag sett live med LTA (har ju faktiskt sett dom 5 gånger nu). Ärligt är typ fortfarande nykär i det här albumet fast det kom ut för flera månader sen, lyssna!
 
 
 
 
 

Vegansk skärgårdssill och rödbetssallad

De senaste veckorna har de varit många oroliga själar som frågat mig "Men, vad kan du äta på julbordet egentligen?". Inte för att kalla någon dum, men... ni förstår ju också vilken dum fråga det är. Igår skrv jag att jag gjort sill och rödbetssallad, så idag tänkte jag dela med mig av receptet 😊
 
 
Vegansk Skärgårdssill
 
1 aubergine
1 burk tångkaviar (jag tog hälften röd och hälften svart)
1/2 dl ägg fri majonäs (coop extra light)
1.5 dl havregrädde 
2 msk dijonsenap
1/2 dill
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
Juice från 1/2 citron
 
Koka auberginen. Skär den och blanda med det andra alternativt tillsätt salt&peppar.
 
Vegansk Rödbetssallad
 
Rödbetor 
1 äpple
1/2 gul lök
1 dl ägg fri Majonäs
1 dl havregrädde
1 msk dijonsenap
 
Koka rödbetorna med skal i 45 minuter. (Om du inte använder inladga) Finhacka löken, skär äpplet och rödbetorna i tärningar. Blanda allt och smaka av med salt och peppar!
 
 

He doesn't look a thing like Jesus, But he talks like a gentleman

Spenderade halva natten med att spela songpop mot josse, jag vet, vem spelar songpop liksom? Det är såå roligt ju. Jag kanske borde skaffa en riktig hobby? hmm..
 
Jag och Jossen åkte till den trevliga staden i förmiddags och gick lite på biblioteket och andra spännande platser så som coop. Mycket trevligt, jag fick med mig boken "Äta Djur" vilket de ska bli mycket tevligt att läsa. Annars har jag stogit i köket ett par timmar och fixat med  mat tills på julafton. Någon som kanske är intresserad av att se den veganska sillen jag gjorde? Eller rödbetssalladen? Maten blev iallafall god och ipr ser jag faktiskt fram emot julbordet.
 
 

Bästa albumen från 2014

Att jag gillar musik rätt mycket är väl ingen surprise för många, så tänkte precis som förra året, köra några favorit album från året som gått. Så i någon slags inbördes ordning ..
 
Först ut är ... Neck Deep! I januari släppte de sitt debut album och det var nog ingen som blev besviken. Låtarna är verkligen tunes, både hemma i lurarna och live! Jag tyckte det här albumbet visade tydligt att de tänkt på att få låtarna att låta bra live och jag kan knappt vänta tills de släpper de nya materialet de jobbar på nu ☺
 
 
 
 
 

my friends over you

Veckan har haft sina ups and downs. Men det är väl så veckor funkar, eller ja livet till och med. Känns så sjukt att det redan är jullov - och sista jullovet! Om jag ska va ärlig kommer jag inte ihåg vad jag gjort den här veckan. Typ stress skrivit skolsaker och försökt klämma in lite träning. Men började jullovet med fest hos Hannah som fyllt 18 (grattis!!) och sen drog till Tempel. Jag klagar ofta på min klass, men tjejerna kan ju faktiskt vara lite roliga när de känner för de ☺
 
 

it's all downhill from here

asså ärligt kan blogg.se appen bara dra åt helvete, finns ju fan inget värra än när inlägg försvinner!!!!
 


Vaknade och kände att jag ville vara lite produktiv. Efter att jag ätit frukost då vill säga. Lol, frukost är min favorit tid på dagen. Så efter kaffe, rostade mackor med avokado och banangröt med kanel kardemumma och mandelsmör var  jag redo att vakna till. Kändes lite väl ambitiöst att göra skolarbeten så tog mig en springtur istället. Tyvärr gick de inte så bra då jag inte är den vanaste att springa, dålig uppvärmning och kall luft. Fick  jätteont i bröstet typ svårt att andas? Så nu sitter jag och hostar, dricker kaffe och kollar blue water high och tycker synd om mig själv.
 
 

Tonight Alive @ Debaser (one ok rock/mallory knox)

När jag ska skriva det här inlägget känner jag typ "vad är ord". För vilka ord kan verkligen beskriva hur jag känner? Kanske skulla ha varit mer uppmärksam på svenska lektionerna så jag hade varit bättre på att skriva. Anyway, hej! Allt bra? Ute idag? Eller kanske hemma och vilar från en jobbig vecka?
 
Tonight Alive gick väldigt snabbt från att vara 'ett nytt band jag hittat på tumblr' till  'w o w dom här människorna skapar ju något fantastisk, jag vill dedikera resten av mitt liv att lyssna på domt' ..typ. Med deras härliga personligheter till deras olika budskap som de ständigt pratar om i sina låtar var det svårt att inte älska dom. Sen blev jag väl rätt snabbt kär i Jenna vilket är typ oundvikligt. Men att lyssna på Amelia utan att gråta eller lyssna på Hell and Back och inte ba känna sig så kick ass bra går ju faktiskt inte.
 
Att äntligen få se dem live i somras på Reading betydde så sjukt mycket men inget mot att äntligen få se dom i Sverige på en sån intim och underbar spelning. Ända sen jag såg setlisten och såg att The Other Side och Complexes var med visst jag hur känslomässigt det skulle bli. Inte visste jag dock att när jag stod där och sjöng de orden som hjälpt mig skulle Jenna stå där, ha ögonkontakt med mig, le och sjunga samma ord tillbaka. *sätt in en tår här typ*
 
 
 
 
Jag och Fanny sprang på Matty innan spelning när vi var på väg till därmedpasta och käka. Han var super trevlig och vi han inte riktigt ta en bild med han, men det gjorde inte så mycket för efter spelningen träffade vi alla förutom Whakaio. Var tråkigt att inte träffa Whak då vi stod på hans sida under spelning och hade mycket kontakt med honom, men är så sjukt glad att jag fick träffa alla de andra. Var inte så nervös innan jag träffade Jenna (??) men sen när jag sa hej och hon ba "hey thanks for singing along to every song!" så typ började jag skaka mer än jag någonsin gjort i mitt liv. Fick fram några ord iallafall, svårare dock var det när jag skulle ge Shane pengar för merchen och inte kunde räcka fram handen lol.
 
Alla de andra var också super trevliga och jag hade verkligen en bäst dag. Dom är så himla uppriktigt tacksamma och var verkligen förvånade av att de hade fans här och vilken respons de fick. Mallory Knox var också rätt bra men One Ok Rock kollade vi inte på i mer än fem sekunder lollll
 
 
 
Igår tog jag en paus i mitt veganande och jag och Fanny åkte ut till Täby för att käka på Dunkin Donuts. Var fett värt hehe. Båda vi var heelt slut och vi mest gick runt där inne som zombies och typ drömde oss tillbaka till dagen innan. När jag kom hem till Karlstad somnade jag i mina kläder och sov väl cirka 15h..... Utmattad? Eller jag gick faktiskt upp en gång under natten och tvättade bort ansiktmasken som jag av någon anledning lagt på innan jag lagt mig.
 
Idag hade jag inge lektioner så åkte till Arvika tidigt och har hängt i högvalta. well well. detta blev ett långt inlägg. hej då my loves
 
 
kan ni se mig och fanny på bilden jenna la upp på instagram? ☺
 
 
 

its not a crime to wear a smile

Hej! Sov i Arvika inatt för var tvungen att åka till tandläkaren imorse och fixa en bettskena. Sen åkte jag och mamma och hämtade upp Fanny och Linnea på tågstationen. Sen har vi spenderat hela dagen med att laga och fota mat inför vårat UF. Det gick super bra och hela dagen var väldigt lyckad! 
Nu sitter jag på tåget med Fanny och är snart framme i Stockholm för imorgon ska vi se Tonight Alive och Mallory Knox! Ayyy hade
 
 

lyssna - på riktigt

ärligt, ta dig tio minuter och ge den här låten en riktigt chans. Sen kommer du nog frivilligt ge det här bandet en chans,  wo w
 
 

christmas came early

Hej! Lever så basic just nu och är faktiskt väldigt glad. I onsdags var det dags att ge plasma igen. Linnea svek mig och följde inte med, så jag fick gå själv för första gången! (typ sådana små saker exalterar mig lol jag är basic af) Sen i torsdags körde jag världens roligaste/jobbigaste spinningpass. Är så kul att köra intervaller till bra musik, vem blir inte supertaggad av Fall Out Boy liksom? Imorse var det dock inte lika kul att cykla och jag satt mest och tänkte på att jag ville ha frukost lolz
 
Jag och mamma handlade lite när jag kom till Arvika och sen gjorde vi världens godaste quesadillas på astrid och apornas sojakebab (som förövrigt och är världens godaste). Nu dricker jag té och ska se på en film och antagligen somna tidigt ☺
 
 
 

jultider

blir så himla trött på blogg.se appen. hade skrivet ett långt inlägg och så sen laggar appen och inlägget försvinner..
 

Hade en as mysig helg i Stockholm med Fannsan. Vi shoppade lite och åt massa. Vi hade det väldigt lugnt och skönt och gick till och med på en julmarkand lol. Jag stack ifrån F ett tag för att möta upp Alicia och Petra och se älskade Taking Back Sunday! Det var en sån sjukt bra spelning, en av de bästa jag varit på. Bandet hade en otrolig kontakt med publiken och stämmningen där inne var verkligen obeskrivlig. Känns så himla bra nu.
 
Idag börjar vi inte föräns halv elva så jag passade på att stryka träningen och ta en sovmorgon istället. Eftersom jag sover så tidigt nu har jag ändå varit uppe sen åtta. Jag sitter nu och äter en förvånantsvärt god gröt och tittar på  julkalendern. Tycker den är asrolig än så länge! Känns som det kommer bli en bra dag, hoppas eran dag också börjat bra ☺
 
 
 
 
 
 


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com
RSS 2.0